Taxaties vinden plaats volgens de RMT-normen en onder andere ten behoeve van financiering, boedelscheiding, successie, splitsing en op verzoek van de rechtbank of belastingdienst.
Steeds meer banken verlangen een NWWI taxatie. Broekman & Calis Makelaars maakt gebruik van gecertificeerde RMT en RICS taxateurs. Voor een gevalideerd taxatierapport, zoals bijvoorbeeld van het NWWI,  worden extra kosten berekend.

Voor het opstellen van een taxatierapport hanteert Broekman & Calis een tarief tussen de 0,7‰ en 2,2‰ over de getaxeerde waarde met eventueel een maximaal vooraf af te spreken bedrag en minimaal bedrag van € 350,-*. Dit tarief is afhankelijk van de prijsklasse en de complexiteit van het te taxeren object. Broekman & Calis verzorgt vooraf een schriftelijke offerte.

Wanneer u overweegt uw woning te verkopen en graag wilt weten wat uw woning waard is, dan hebt u geen taxatie nodig. Wij maken daarvoor graag een geheel vrijblijvende afspraak met u, voor een kostenloze waardebepaling. Ook voor andere doeleinden is soms geen taxatie nodig, maar volstaat een waardebepaling. Wij zijn u daarbij graag van dienst.

* Alle percentages en bedragen zijn excl. BTW